Blog

Resim Çizme Teknikleri Nelerdir? | Yaratıcı Çizim Önerileri

Resim çizme teknikleri, resim gibi sanatsal bir faaliyeti yerine getirmek isteyen kişilerin ilgi duyduğu alanlar arasındadır. Herkes resim çizmek istese de bu sanatı icra edebilmek yetenek, ilgi ve öğrenme isteği ile mümkün olabilecektir.

Her insanın güzel bir resim ortaya çıkarabilmesi için çizim tekniklerini bilmesi ve başarılı bir şekilde uygulayabilmesi gereklidir. Bu detaylar bilindiği ve uygulandığı takdirde, ortaya estetik ve hayran olunası resimler çıkarılabilecektir.

Resim Çizmek İçin Etkili 3 Yöntem Nelerdir?

Resim çizme teknikleri nelerdir? Resim çizmek için onlarca farklı tekniğin bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür. Ancak başarılı resim çizebilmek için yalnızca resim çizme teknikleri bilinebilmesi yeterli olmayacaktır.

Güzel ve teknik bir resim için ilk olarak kişinin resim konusunda kendisini geliştirebilmesi ve elini kuvvetlendirebilmesi gereklidir. Biraz alıştırma ve teknik detayları kullanarak, kısa sürede profesyonel çizimler yapılabilmesi mümkün olacaktır. Estetik bir resim çizmek için yeni başlayanların, ilk etapta şu 3 yöntemi uygulaması gerekecektir;

  • Yeni başlayanların ilk olarak gördüğü her şeyi çizmesi gereklidir. Özellikle ilginç gördüğü şekilleri çizmeye çalışarak, elini yatkınlaştırmak adına önemlidir.
  • Resim çizme konusunda kendisini geliştirmek isteyenlerin, gördüğü tüm şekilleri zihninde tutarak çizmeye çalışması gereklidir. Eğer zihinlerinde tutma konusunda problem yaşıyorlarsa bu durumda, resme sürekli olarak bakmaları önerilmektedir.
  • Resim çizmek isteyen kişilerin kağıt üzerinde ilk olarak şeklin taslağını çıkarması, daha sonrasında ise gölgelendirme yapması gereklidir.

Figür Çizim Teknik Nelerdir?

Resim çizme teknikleri arasında kategori içeriği oldukça fazladır. Bu kategoriler içerisinde yer alan figür çizim teknikleri çok zor olduğu konusunda genel bir yargı vardır. Bu yargı gerçeği yansıtmamakla birlikte, kurallara uyum gösterildiği takdirde kısa sürede pratik kazanmak mümkün olabilecektir.

Figür çizimi için mutlaka figürün odağı belirlenmeli ve çizime buradan başlanmalıdır. Bir insan çizimi yapılacaksa resmin odağı yüz olacağından, baş kısmından çizime başlanmalıdır.

Çizim sırasında figürün boyu 8 baş ölçüsü kadar, eni ise 2 baş ölçüsü olacak şekilde belirlenmelidir. İnsan çiziminde üst gövde 3 baş boyutu kadar, alt gövde ise 4 baş boyutunda olmalıdır.

İnsan figürü çizimlerinde kadın ve erkek çizimi elbette farklılık gösterecektir. Kadın çizimlerindeki baş boyutu, daima erkek çizimlerinin baş boyutundan küçük olmalıdır. Yine bel kısmı ve omuz kısmı erkeklerden daha dar çizilmelidir.

Kadınların meme çiziminde ise çenenin çizildiği yerden hemen sonra bir baş çizimi pay bırakılmalıdır. Yine kadınların meme çizimi erkek figürünün göğüs kısmından daha aşağıda başlamalıdır.

Portre Çizim Teknikleri Nelerdir?

Portre çizimi, resim çizim teknikleri ile yapıldığı takdirde oldukça gerçekçi sonuçlar elde edilebilecektir. Portre resim kesinlikle kusursuz bir oran ile çizilmelidir. Aksi takdirde istenilen gerçekçi çizimi yakalayabilmek mümkün olmayabilir. İlk olarak yüzün tamamı enine olacak şekilde 5 eşit parçaya bölünmelidir.

3. Çizginin bulunduğu kısım mutlaka gözlerin çizilmesi gerekecektir. Bu alanın genişliğine 5 göz çizilecek şekilde ayarlanmalı 2. ve 4. Bölüme gözler çizilmelidir. 5 eşit parçaya bölünen çizginin 2 ve 4. Kısmı burun sınırlarının olduğu alandır. Göz pınarlarının hemen üzerinden başlayan burun sınırları 4. alanın sonuna dek devam etmelidir.

Resim çizim teknikleri kapsamında üstten 4. ve 5. çizginin geçtiği alana ise dudak çizimi tasarlanmalıdır. Dudağın sınırları ise göz bebeklerinin tam ortasındaki hizadan başlamalı ve 4. İla 5. Çizgi arasındaki alanı doldurmalıdır. Bu tekniklere doğru bir şekilde yer verildiği takdirde portre çizimi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu